U bevindt zich hier:   Home - Over Remmers
Over Remmers

Remmers heeft een rijke historie die al meer dan 100 jaar geschreven wordt. Hoelang precies en wanneer het allemaal begon is, is onzeker maar uit correspondentie blijkt dat het ongeveer 1897 moet zijn geweest. Dit is het jaar waar vermoedelijk de heer J.H. Remmers de handel in rijwielen, kachels, brandkasten en kluisdeuren is gestart in de Peperstraat 12 te Groningen.

Na het overlijden van de heer J.H. Remmers is de firma naam gewijzigd in "Firma Wed. J.H. Remmers" en nam de heer H.H. Remmers de zaak over om vervolgens in 1923 te verhuizen naar de Oosterstraat 52 te Groningen. In dit pand werd een winkel gevestigd met haarden en brandkasten.

In 1946 werd de afdeling brandkasten voortgezet door de heer A.W. Remmers onder de naam Remmers Brandkasten. Op de locatie Beckerweg werd door uitbreiding een nieuw pand gebouwd met een ruimte voor eigen productie. Start bouw was in 1967 en begin 1968 kwamen de eerste brandkasten uit de fabriek.

In 1984 heeft de heer D. Wind Remmers Brandkasten overgenomen van de heer A.W. Remmers. De laatste stap tot op heden is die in 2001 naar de Protonstraat 20h te Groningen. Vanaf de huidige locatie worden alle werkzaamheden uitgevoerd, met als het grootste contrast met 1897 het op afstand service verlenen op producten.

Uit de oude doosUit de oude doos